Asuntomessuilta vinkkejä remonttireiskoille

Kouvolassa järjestettävillä Suomen Asuntomessuilla on tänä vuonna ennätysmäärä korjausrakentamiskohteita, ja alkava viikko (29.7.-4.8.2019) onkin teemaltaan Remppaviikko. Viikon aikana messuvieraat pääsevät tutustumaan alueen vanhaan rakennuskantaan, minkä lisäksi omiin remonttihankkeisiinsa saa halutessaan asiantuntijoiden neuvoja. Tämä onkin monelle vapaa-ajan remonttireiskalle hyödyllinen mahdollisuus: ammattilaisen ohjeet auttavat pääsemään lopputulokseen, jonka takaa ei paljastu ikäviä yllätyksiä useidenkaan vuosien kuluessa.

Remppaviikon teema puhuttelee monia suomalaisia. Meillä on perinteisesti ollut vahva korjaamisen ja itse tekemisen kulttuuri, ja mikäpä sen parempaa kuin antaa vanhoille rakennuksille uusi elämä, jossa oman käden jälki näkyy. Rakennuksen elinkaaren pidentäminen vanhaa korjaamalla on myös ekologisesta näkökulmasta katsottuna järkevää.

Korjausrakentamisessa, kuten rakentamisessa yleensäkin, on tärkeää huolellisen suunnittelun ohella se, että itse toteutus vastaa suunniteltua. Ongelmia syntyy, jos tekijällä on enemmän intoa kuin taitoa, ja ymmärrys eri materiaalien käyttöominaisuuksista puuttuu. Tämä pätee myös eristämiseen.

Mineraalivillaeristeiden etuna on eräs tärkeä ominaisuus, jota jokainen remonttimies kiittää – nimittäin hyvä asennettavuus. Helposti käsiteltävän materiaalin ansiosta työ sujuu vaivatta ja ilolla. Tästä huolimatta kokemattoman remontoijan on aina suositeltavaa kääntyä eristysasioissa ammattilaisten puoleen.

Laadukkailla ja kestävillä mineraalivillaeristeillä voidaan kätevästi päivittää vanha rakennus nykyaikaan. Lopputuloksessa yhdistyvät lämpö, rauhallisuus, paloturvallisuus ja raikas sisäilma – toisin sanoen kaikki tärkeimmät ainekset hyvään asumiseen!

Gunnar Forsman